Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 decembrie 2019

Grota Laptelui (Betleem)

Grota Laptelui (Betleem)[i]


            În partea de sus-est a Bisericii Nașterii Domnului, la o distanță de 300 m se află un locaș romano-catolic al franciscanilor, ridicat în 1827. Biserica este construită într-un subsol, iar pereții acesteia sunt nefinisați, bolta fiind alcătuită dintr-o stâncă ce cuprinde întreaga peșteră, influențând înălțimea locașului, care diferă dintr-un capăt în celălalt. La intrarea sunt două statui ale lui David și Ilie, iar după primele trei trepte, pe partea stângă este o masă de altar, deasupra căreia se află o icoană a Dreptului Iosif cu Fecioara Maria și Pruncul, în momentul plecării în Egipt. În partea dreaptă a grotei se află băncile pe care șed credincioșii romano-catolici la slujbe, iar în stânga, în partea de jos, se află o icoană a Maicii Domnului care alăptează.
            Pereții au căpătat o coloare albă, care conform unei tradiții vechi, la fuga în Egipt, după ce Iosif primește poruncă de la înger, se spune că au căzut câteva picături de la sânul Sfintei Fecioare, care alăpta Pruncul, iar piatra grotei din roșie a devenit albă.

















[i] Diac. Dr. Andrei-Mihai Zaieț, Ghidul pelerinilor în Țara Sfântă, Peninsula Sinai și Iordania, ed. Basilica a Patriarhiei Române, București, 2016,  pp. 135-136.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Totalul afișărilor de pagină