Bine ați venit!

Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeu nostru, binecuvintează cu binecuvântarea Ta cea cerească pe toți cei ce vor citi acest blog. Deschide-le lor inima ca să înțeleagă cuvintele din el. Ferește-i de toată rătăcirea și Te preamărește în viața lor, făcându-i instrumente ale voinței Tale sfinte.

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 4 februarie 2018

Rugăciune miresei Către Maica Domnului

Rugăciune miresei
Către Maica Domnului

O, Preacurată Fecioară, oglinda vie a desăvârșirii, pilda tuturor fecioarelor și a mireselor binecredincioase! O, sfânta mijlocitoare a mea! Iată că mi se deschide o nouă viață, iar sufletul mi se umple de bucurie amestecată cu tristețe, când mă gândesc la toate câte mă așteaptă. Ție îți încredințez această căsnicie în care după voia lui Dumnezeu trebuie să pășesc alături de mirele meu. Nu te îndepărta de mine, călăuzitoarea multor inimi, ci umple-mă cu virtuțile tale cele sfinte care au luminat căsătoria cea feciorelnică și minunată cu ocrotitorul fecioriei tale, Dreptul Iosif. La tine este toată nădejdea mea și la tine alerg! Căci pilde multe ale credincioșilor umplu sufletul meu de griji, care îmi arată că viața este plină de încercări, că bucuriile pământești se ofilesc repede, iar în locul lor vin necazurile, și că pentru biruirea lor e nevoie de multă răbdare și dăruire de sine.
O, sfânta și multiubitoarea mea mijlocitoare! Cere harul lui Dumnezeu, ca să pot trăi după voia Lui, și fă ca viața ta sfântă să stea neîncetat în fața ochilor mei ca o pildă vie. Căci tu ai sfințit cu virtuțile tale unirea cu sfântul tău mire, care sporea alături de tine în virtuți și în sfințenie, căci cuvintele tale despre Dumnezeu și lucrarea Sa, dar mai ales pildele tale sfinte, cu atât mai mult aprindeau iubirea lui pentru Dumnezeu.
O, binecuvântată Maica a lui Dumnezeu, Mireasa Duhului Sfânt! Aprinde în inima mea focul iubirii tale, ca să urmez pilda ta și alături de viitorul meu soț să duc o viață creștină, plăcută lui Dumnezeu, să-l încurajez spre fapte bune cu evlavia mea, să-l cinstesc ca pe ocrotitorul și prietenul meu și să mă supun lui în pace și iubire. Fii milosârdă, Fecioară, împreună cu Mântuitorul Hristos, Fiul tău și Dumnezeu, la cununia noastră, pentru a nu ne lipsi de harul Lui, care poate alina orice durere și întări inimile slabe în împlinirea voii lui Dumnezeu. Amin[1].


[1] Rugăciuni pentru familie, ed. Sophia, București, f.a., pp. 11-14.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Sinpro

Totalul afișărilor de pagină