Bine ați venit!

Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeu nostru, binecuvintează cu binecuvântarea Ta cea cerească pe toți cei ce vor citi acest blog. Deschide-le lor inima ca să înțeleagă cuvintele din el. Ferește-i de toată rătăcirea și Te preamărește în viața lor, făcându-i instrumente ale voinței Tale sfinte.

Faceți căutări pe acest blog

marți, 20 septembrie 2016

Din cuvintele Maicii Siluana: Dacă avem defecte fizice cum să scăpăm de complexele de inferioritate față de cei frumoși și de teama ca ceilalți să nu-ți vadă defectele?


Din cuvintele Maicii Siluana:
Dacă avem defecte fizice cum să scăpăm de complexele de inferioritate față de cei frumoși și de teama ca ceilalți să nu-ți vadă defectele?
Imposibil să nu ți le vadă. Deci, copilul meu, ai o cruce grea? Îndrăznește și crede că ai și puterea s-o duci ca să ai bucuria pe care nu o ia nimeni de la tine. Nu te mai uitat în oglindă și nici în ochii celorlalți, mai ales ai copiilor, (copiii sunt cruzi). Ci uitat-te în icoane și zi: „Doamne, dacă m-ai făcut așa înseamnă că eu sunt după chipul Tău și te rog frumos să mă ajuți pe mine să văd chipul Tău în mine”. Și când eu am să Te recunosc pe Tine în mine, ce complex de inferioritate să-mi mai fac, dacă eu sunt omul lui Dumnezeu, dacă eu sunt frumos ca El!? Și se va vedea frumusețea. nu vă mai uitați în oglindă. Uitați-vă în icoane și vă veți vedea în lumina iubirii Lui! Veți fi uimiți cum multe fete vor veni după voi în Biserică, acolo unde ați căpătat voi această frumusețe care nu se „vestejește”. Învățați bucuria că sunteți după chipul lui Dumnezeu și veți intra în relații aducătoare de bucurie și veți și iubi.

Imposibil să nu ți le vadă. Păi, dacă ești șchiop sau ai un nas mare… vreau să vă spune ceva: cu cât le ascundem mai mult cu atât se văd mai tare. Ce naivă e o fetiță adolescentă care are coșuri și-și pune 2 cm de fond de ten ca să nu se mai vadă coșurile. Dar nu e atât de trist; e normal să și le ascundă pentru că se identifică cu trupul ei: și băieții tot așa fac. Și ea se teme că băieții nu vor mai vedea ce ochi frumoși are, ci numai cele două coșuri de pe nas. Și asta nu e foarte trist pentru că așteptăm să crească. Dar ce păcat e să vedeți o băbuță ca mine cu 2 cm de fond de ten pe față ca să-și ascundă ridurile. De cine să le ascundă? Păi, nu-i normal dacă am 60 de ani să-mi fi crăpat și mie lutul puțin ca să se vadă duhul? Că suntem vase de lut, nu? Dacă mă identifică cu defectele mele, voi nefericită. Oare de ce? Că sunt urâtă și din cauza asta n-o să vină nimeni la înmormântarea mea?
Deci, copilul meu, ai o cruce grea? Îndrăznește și crede că ai și puterea s-o duci ca să ai bucuria pe care nu o ia nimeni de la tine. Nu te mai uitat în oglindă și nici în ochii celorlalți, mai ales ai copiilor, (copiii sunt cruzi). Ci uitat-te în icoane și zi: „Doamne, dacă m-ai făcut așa înseamnă că eu sunt după chipul Tău și te rog frumos să mă ajuți pe mine să văd chipul Tău în mine”. Și când eu am să Te recunosc pe Tine în mine, ce complex de inferioritate să-mi mai fac, dacă eu sunt omul lui Dumnezeu, dacă eu sunt frumos ca El!? Și se va vedea frumusețea. nu vă mai uitați în oglindă. Uitați-vă în icoane și vă veți vedea în lumina iubirii Lui! Veți fi uimiți cum multe fete vor veni după voi în Biserică, acolo unde ați căpătat voi această frumusețe care nu se „vestejește”.
Nu trebuie să așteptăm învierea de obște ca să se vadă că suntem frumoși. Acum o să se vadă dacă acum primim Bucuria pe care nu o ia nimeni de la noi! Urâțenia fizică și faptul că nu suntem la fel ca toată lumea nu împiedică bucuria de altul și bucuria lor de mine, ci numai urâțenia mea sufletească și neputința de a primi darul lui Dumnezeu pun piedici. Nu știu de ce este defectul. Un băiat îmi spunea că defectul lui a apărut pentru că mama a fost bolnavă de diabet și n-avea voie să facă copii. Și ce-ai fi vrut, măi copile? Să te avorteze? Mi-a răspuns că nu. Ce să facă? S-ar putea să fie și părinții de vină. E lor de iertare… Învățați bucuria că sunteți după chipul lui Dumnezeu și veți intra în relații aducătoare de bucurie și veți și iubi[i].
Citește și altceva de la Maica Siluana:
[i] Monahia Siluana Vlad, Meşteşugul bucuriei –Cum dobândim bucuria deplină ce nimeni n-o va lua de la noi, Ed. Agaton, Făgăraş, 2007, pp. 221-222.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Sinpro

Totalul afișărilor de pagină