Bine ați venit!

Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeu nostru, binecuvintează cu binecuvântarea Ta cea cerească pe toți cei ce vor citi acest blog. Deschide-le lor inima ca să înțeleagă cuvintele din el. Ferește-i de toată rătăcirea și Te preamărește în viața lor, făcându-i instrumente ale voinței Tale sfinte.

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 24 septembrie 2016

Din cuvintele Maicii Siluana: Cum se poate scăpa de traumele și refulările acumulate din copilărie și cum le poate cineva compensa pentru a ajunge la bucurie?Din cuvintele Maicii Siluana:
Cum se poate scăpa de traumele și refulările acumulate din copilărie și cum le poate cineva compensa pentru a ajunge la bucurie?
Da, ne începem viața, oricât am fi de iubiți și protejați, prin a fi victimele răului care există la naștere. La durerea nașterii s-a adăugat durerea răului care era deja făcută de cei dinaintea mea. Cum adevărat, suntem victime ale semenilor noștri, ale părinților noștri, chiar. Dacă am o bunică care mă duce la biserică, care mă împărtășește cu Hristos, Cel ce se identifică pe Sine cu cei mici, atunci Hristos primește în mine, odată cu mine, bătaia mea. Hristos este în tânăra violată, Hristos este în femeia bătută, Hristos este în copilul maltratat și acest copil, această tânără, această femeie, acest om are momentul lui de întâlnire cu Hristos, când Hristos îi spune: „toată durerea ta e în Mine, dă-mi-o Mie, ți-o ridic. Dar tu trebuie să primești și să ierți cu puterea pe care Ți-o dau Eu”. Primul pas pe care-l ai de făcut într-o asemenea situație este să zici: „Doamne, n-am om! Trimite-mă la un om care să mă însoțească în această luare a crucii, a aducerii la suprafață a durerii”. Consilierile seculare, doar psihologice, tehnicile folosite de societatea secularizată ne oferă de cele mai multe ori doar niște compensații. Hristos Dumnezeu nu oferă compensații, el oferă bucuria pe care nu o ia nimeni de la noi! Acest lucru este posibil pentru că la Dumnezeu toate sunt posibile și noi nu trebuie decât să credem în El și să facem tot ce ne spune!
Da, ne începem viața, oricât am fi de iubiți și protejați, prin a fi victimele răului care există la naștere. La durerea nașterii s-a adăugat durerea răului care era deja făcută de cei dinaintea mea. Cum adevărat, suntem victime ale semenilor noștri, ale părinților noștri, chiar.
E adevărat, eu, copil fiind, nu știu să curm durerea și nu știu să iert, dar dacă am o bunică care mă duce la biserică, care mă împărtășește cu Hristos, Cel ce se identifică pe Sine cu cei mici, atunci Hristos primește în mine, odată cu mine, bătaia mea. El primește odată cu mine traumatismele mele. Sunt copii care suferă lucruri absolut îngrozitoare. Sunt mulți copii care au suferit în copilărie violuri sau alte abuzuri care pentru un copil sunt la fel de dureroase ca această mare nenorocire. Noi n-am îndrăzni să vorbim despre vindecarea sufletului omenesc după asemenea traumatisme, după asemenea suferințe, dacă n-ar fi adevărat că Hristos era acolo, nu „lângă”, ci „în” noi. Hristos este în tânăra violată, Hristos este în femeia bătută, Hristos este în copilul maltratat și acest copil, această tânără, această femeie, acest om are momentul lui de întâlnire cu Hristos, când Hristos îi spune: „toată durerea ta e în Mine, dă-mi-o Mie, ți-o ridic. Dar tu trebuie să primești și să ierți cu puterea pe care Ți-o dau Eu”. Primul pas pe care-l ai de făcut într-o asemenea situație este să zici: „Doamne, n-am om! Trimite-mă la un om care să mă însoțească în această luare a crucii, a aducerii la suprafață a durerii”. Pentru că este riscant. Convertirea noastră, pocăința noastră este un proces dureros și nu se face niciodată de unul singur. Părinții duhovnici sunt însoțitorii noștri în această coborâre în iadul din noi. În noi toți este un iad. Ceea ce numesc psihologii subconștient, ceea ce numești sfinția ta refulare, este iadul nostru, unde s-a adunat durerea, deznădejdea, ura, mânia pe care am trăit-o de-a lungul vieții noastre. Ura din noi, ura de alții, mânia produsă de noi, produsă de alții, aceasta trebuie adusă la suprafață. Noi, când ne spovedim, spunem numai ce am greșit noi, nu spune și ce ni s-a greșit. Este important să spune și asta lui Dumnezeu [chiar dacă nu la spovedanie], că zice: „Strigă la Mine în ziua necazului tău”. N-am știut să strig la 5 ani, când am pățit ceva rău și acum copilul din mine încă plânge. Dar acum, copilul din mine poate să spune pe nume suferinței sale și să comunice cu părintele duhovnic sau cu un prieten duhovnicesc, sau cu cineva pregătirea necesară și asta ajută mult.
Consilierile seculare, doar psihologice, tehnicile folosite de societatea secularizată ne oferă de cele mai multe ori doar niște compensații. Hristos Dumnezeu nu oferă compensații, el oferă bucuria pe care nu o ia nimeni de la noi! Și această bucurie cuprinde întreaga mea ființă, inclusiv copilăria. Eu îmi recapăt bucuria pe care n-am simțit-o la 2 ani când mă bătea mama sau când m-a părăsit mama într-un orfelinat. Eu îmi recapăt această bucurie pentru că timpul nu mai este o înșiruire de evenimente, ci devine una în Hristos. Nu este compensație, este vindecare. Eu voi fi plină de viață și de bucuria încât voi putea să dau și altora (fără să uit sau ducându-mi aminte durerile pe care le-am refulat și le-am ascuns acolo). Acest lucru este posibil pentru că la Dumnezeu toate sunt posibile și noi nu trebuie decât să credem în El și să facem tot ce ne spune![i]
Citește și altceva de la Maica Siluana:


[i] Monahia Siluana Vlad, Meşteşugul bucuriei –Cum dobândim bucuria deplină ce nimeni n-o va lua de la noi, Ed. Agaton, Făgăraş, 2007, pp. 215-216.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Sinpro

Totalul afișărilor de pagină