Faceți căutări pe acest blog

duminică, 22 noiembrie 2015

Premiere Concursuri: Ziua Bibliei și Sf. Iosif cel Nou de la Partoș - Satchinez


 Premiere Concursuri: Ziua Bibliei și Sf. Iosif cel Nou de la Partoș - Satchinez

Vineri, 13 noiembrie, cu ocazia zilei mondiale a Bibliei, la Școala Gimnazială Satchinez, judeţul Timiş, arondată parohiei Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, s-a desfășurat concursul școlar de cultură religioasă intitulat „Biblia în sufletul elevilor”. Acesta a fost organizat sub coordonarea profesorului de religie Alexandru Hrab, cu aprobarea doamnei Liliana Călianu, directorul şcolii şi cu purtarea de grijă a preotului Alexandru Rusandu, parohul bisericii din Satchinez. Această mică activitate s-a adresat elevilor din clasa a VII-a, pentru care programa școlară prevede teme despre studierea Sfintei Scripturi.
            Manifestările dedicate acestei zile au început cu prganziarea unei expoziții de Biblii și cărți pe teme biblice, iar apoi a continuat cu concursul propriu-zis.
În deschiderea evenimentului, pr. Alexandru Rusandu a adresat elevilor participanți un cuvânt despre importanța Sfintei Scripturi în viaţa fiecărui creştin, binecuvântându-i pe elevi și urându-le succes, iar doamna director Liliana Călianu a subliniat, în mod special, sprijinul dânsei pentru ora de religie și pentru cât mai multe manifestări de acest fel organizate în cadrul școlii. Duminică 22.11.2015 după Sfânta Liturghie în biserica parohiei Satchinez a avut loc premierea festivă a elevilor care au participat la Concursul „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” ediția a V-a desfășurat la Sânnicolau Mare, dar și premierea elevilor participanți la Concursul Biblia în sufletul elevilor desfășurat la Școala Gimnazială Satchinez.
La concursul Sf. Iosif cel Nou de la Partoș s-au remarcat:
Bărbulescu Vlad premiul I Desen,
Păscălau Marius premiul II Poezie
Stoica Andreia premiul III Desen
Trandafir Alin premiul III Poezie.
La concursul Biblia în sufletul elevilor s-au remarcat:
Maioș Oana premiul I
Hențiu Ioana premiul I
Nierges Andrada premiul II
Savu Ciprian premiul II
Unciaschi Neda premiul III
Trandafir Alin premiul III
În deschiderea festivității domnul profesor Hrab Alexandru a rostit câteva cuvinte despre cele două concursuri și a adus mulțumiri părintelui paroh Rusandu Alexandru și doamnei director Călianu Liliana, iar apoi doamna director a evidențiat importanța concursurilor în școală și aducând mulțumiri tuturor celor implicați, arătând tot odată că domnul profesor Hrab Alexandru este continuatorul a ceea ce a făcut în școală doamna profesoară Rusandu Silvia. 





De asemenea, sâmbătă de Praznicul Intrării Macii Domnul în Biserică în parohia Sf. Cuvioasă Parascheva din Bărăteaz a fost premiată eleva Ciornei Tanya din clasa a II-a care a obținut premiul I la secțiunea poezie a concursului „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Totalul afișărilor de pagină