Bine ați venit!

Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeu nostru, binecuvintează cu binecuvântarea Ta cea cerească pe toți cei ce vor citi acest blog. Deschide-le lor inima ca să înțeleagă cuvintele din el. Ferește-i de toată rătăcirea și Te preamărește în viața lor, făcându-i instrumente ale voinței Tale sfinte.

Faceți căutări pe acest blog

!!!Important!!!

Acest blog reprezintă strict părerile mele.
Orice asociere între numele meu și documentele oficiale legate de ora de Religie (lecții, fișe, manuale, programe școlare etc) sau cu acțiunile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române sau ale Arhiepiscopiei Timișoarei ori ale Școlii Gimnaziale Satchinez nu-și are menirea. Aceste instituții nu pot fi responsabile pentru postările mele și nici trase la răspundere!
Unele din materiale de pe blog (filme și cărți) sunt descărcate de pe internet (Scribd sau alte site-uri) și au caracter informațional.

duminică, 8 noiembrie 2015

DEZBATERE: ateii contesta finantarea publica a Bisericii. DAR NOI DE CE PLATIM PENTRU AVORTURI, SCHIMBARE DE SEX SAU ACTE ELECTRONICE?


DEZBATERE: ateii contesta finantarea publica a Bisericii. DAR NOI DE CE PLATIM PENTRU AVORTURI, SCHIMBARE DE SEX SAU ACTE ELECTRONICE?
Exista, dupa cum bine stim, caci actiunile lor sunt supra-mediatizate, campanii agresive ale militantilor atei (de la ASUR sau, mai acoperit, de la Fundatia Soros si de la alte asociatii “de profil”) care contesta finantarea din bani publici a constructiei de biserici. Comparatia manipulatorie pe care o fac este cu finantarea din bani publici, de catre stat, a scolilor si spitalelor. Manipulatorie pentru ca, asa cum arata Catalin Lazurca aici, la mijloc este o “jonglerie” cu cifrele:
În ceea ce priveşte argumentul Catedrală/biserici vs. şcoli/spitale, aici revenim pe terenul jongleriilor cu cifre. De pildă, se afirmă că în România există 18 300 de biserici şi 4 700 de şcoli generale. Întrebarea care pare că încă nu s-a pus este: de ce în comparaţie intră doar numărul de şcoli generale, şi nu cel global, de 8 942 de şcoli? Pentru efect retoric, desigur. Tot aceluiaşi efect retoric îi serveşte şi afirmaţia „în ultimii 15 ani s-au desfiinţat peste 21.000 de unităţi de învăţămînt, dar s-a inaugurat cîte o biserică nouă la fiecare două zile”, pentru că, de data aceasta, la numărul de şcoli (generale, licee şi profesionale) desfiinţate sînt adăugate şi grădiniţele.(…)
Una din revendicarile ateilor este ca finantarea BOR sa se faca doar din taxele luate de la credinciosi. Argumentul este insa ultra-ipocrit, deoarece exista lucruri pe care credinciosii le finanteaza prin taxele lor fara sa fie de acord cu destinatia finantarilor respective, ba chiar incalcandu-le grav credinta. Exemple: avortul (vezi aici si aici), operatia de schimbare de sex (vezi aici), fertilizarea in vitro (vezi aici si aici). Acestea se fac pe bani publici, calcand in picioare constiinta credinciosilor si glasul Bisericii. Asadar, daca s-ar accepta argumentul ateilor, atunci ar trebui neaparat, ca lucrurile sa fie inscrise intr-o reciprocitate democratica, sa fie finantate respectivele servicii doar din banii celor care le aproba si nu si ale celor care le resping din motive de constiinta.
Argumentul poate fi dus mai departe pentru ca astfel se pot contesta si alte lucruri care contravin constiintei celor credinciosi: finantarea guvernarii electronice, de pilda, a greoaielor, intruzivelor si costisitoare programe legate de actele electronice, carduri de sanatate etc. Contra-argumentul eventual ca nu toti cei declarati credinciosi s-ar pronunta impotriva actelor electronice sau chiar avortului nu este valid, deoarece nici ateii militanti nu sunt numerosi, in sondaje avand procente infime. Propaganda lor se bazeaza pe principii ideologice, nu pe opinii majoritare.
Asta ca sa nu mai zicem de finantari mai benigne dar la fel de costisitoare, cum ar fi stadioanele de fotbal sau meciurile de gala de box. De ce sa finantam noi, credinciosii, astfel de lucruri inutile?
Sigur, constructia Catedralei, mai ales in contextul actual, este un lucru care nu poate decat provoca si da apa la moara ateilor militanti.
Citiți continuarea aici: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/10/01/dezbatere-ateii-contesta-finantarea-publica-a-constructiei-de-bisericii-dar-noi-de-ce-platim-pentru-avorturi-schimbare-de-sex-sau-acte-electronice/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Cuvântul Ortodox

Cuvântul Ortodox

Sinpro

Sophia.ro

Elefant.ro

Totalul afișărilor de pagină