Bine ați venit!

Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeu nostru, binecuvintează cu binecuvântarea Ta cea cerească pe toți cei ce vor citi acest blog. Deschide-le lor inima ca să înțeleagă cuvintele din el. Ferește-i de toată rătăcirea și Te preamărește în viața lor, făcându-i instrumente ale voinței Tale sfinte.

Faceți căutări pe acest blog

!!!Important!!!

Acest blog reprezintă strict părerile mele.
Orice asociere între numele meu și documentele oficiale legate de ora de Religie (lecții, fișe, manuale, programe școlare etc) sau cu acțiunile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române sau ale Arhiepiscopiei Timișoarei ori ale Școlii Gimnaziale Satchinez nu-și are menirea. Aceste instituții nu pot fi responsabile pentru postările mele și nici trase la răspundere!
Unele din materiale de pe blog (filme și cărți) sunt descărcate de pe internet (Scribd sau alte site-uri) și au caracter informațional.

sâmbătă, 17 octombrie 2015

Fii un binefăcător


Fii un binefăcător

Multe dintre sfaturile anterioare pentru construirea relațiilor pozitive te-au încurajat, într-un fel sau altul, să te gândești să faci lucruri bune altora și pentru alții. În cele mai multe cazuri, ne gândim să facem lucruri bune pentru ceilalți doar atunci când există un motiv anume – poate că au făcut ceva frumos pentru noi sau pur și simplu vrem să le arătăm că îi iubim.
N-am nimic împotrivă, dar te încurajez de asemenea, să te gândești la practicarea actelor spontane de bunătate; adică, a face bine, a îngriji, a iubi și a face lucruri pozitive pentru alții fără nici un motiv. Cercetările au arătat că altruismul este un catalizator puternic pentru fericire, probabil pentru că gratifică valori și imbolduri din psihicul uman adesea trecute cu vederea.
Putem cu toții să aducem un strop de fericire pentru prietenii, vecinii și comunitatea noastră – chiar și cel mai mic gest poate conta în viața cuiva. Încearcă să urmezi câteva dintre următoarele sfaturi și vezi cât de bine te fac să te simți:
·         Oferă-te să ai grijă gratis pentru câteva ore de copilul unui părinte singur și epuizat din vecinătatea ta.
·         Atunci când cumperi produse alimentare de la un automat, pune câțiva bănuți în plus. Următoarea persoană care va folosi automatul îți va recunoscătoare pentru gustarea gratuită.
·         Tunde gazonul sau pregătește o masă pentru un vecin mai în vârstă.
·         Data viitoare când iei masa la restaurant, lasă un bilet de mulțumire împreună cu bacșișul.
·         Fă un compliment cuiva.
·         Donează cărți noi pentru copii unei școli locale sau pentru o bibliotecă.
·         Vizitează un azil local și petrece câteva minute vorbind cu rezidenții. Și chiar mai bune du-le flori pentru a le lumina camerele!
·         Cumpăr o plasă cu alimente conservate și donează-le fundațiilor locale de caritate.
·         Găsește-ți profesorii favoriți și trimite-le scrisori, spunându-le cât de mult au contat pentru tine de-a lungul anilor[1].


[1] Timothy J. Sharp, 100 de căi spre fericire. Un ghid pentru oamenii ocupați, traducere din engleză de Gabriela Mărășescu, Trei, , București, 2010, pp. 141-142.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Cuvântul Ortodox

Cuvântul Ortodox

Sinpro

Sophia.ro

Elefant.ro

Totalul afișărilor de pagină