Bine ați venit!

Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeu nostru, binecuvintează cu binecuvântarea Ta cea cerească pe toți cei ce vor citi acest blog. Deschide-le lor inima ca să înțeleagă cuvintele din el. Ferește-i de toată rătăcirea și Te preamărește în viața lor, făcându-i instrumente ale voinței Tale sfinte.

Faceți căutări pe acest blog

!!!Important!!!

Acest blog reprezintă strict părerile mele.
Orice asociere între numele meu și documentele oficiale legate de ora de Religie (lecții, fișe, manuale, programe școlare etc) sau cu acțiunile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române sau ale Arhiepiscopiei Timișoarei ori ale Școlii Gimnaziale Satchinez nu-și are menirea. Aceste instituții nu pot fi responsabile pentru postările mele și nici trase la răspundere!
Unele din materiale de pe blog (filme și cărți) sunt descărcate de pe internet (Scribd sau alte site-uri) și au caracter informațional.

duminică, 4 octombrie 2015

Adu-ți aminte de lucrurile bune

Adu-ți aminte de lucrurile bune

Când cerul este cenușiu: amintește-ți momentele în care l-ai văzut de un albastru profund. Când ți-e frig: gândește-te la un soare arzător care te-a încălzit. Când treci printr-o înfrângere personală: amintește-ți de triumfurile tale și de împliniri. Când ai nevoie de dragoste: retrăiește momentele de afecțiune și blândețe. Adu-ți aminte de ceea ce ai trăit și de ceea ce ai oferit cu bucurie. Gândește-te la cadourile care ți-au fost date, la îmbrățișările, sărutările pe care le-ai primit, la peisajele de care te-ai bucurat, și la râsetele care ți-au descrețit fruntea. Dacă ai avut parte de acestea, la poți avea din nou și ceea ce ai reușit, poți reuși din nou. Bucură-te de bunul pe care-l ai și pentru bunul altora; acceptă-i așa cum sunt: destramă amintirile triste și dureroase, și mai ales, nu păstra deloc ură, nu-ți face rău singur. Gândește-te la ceea ce este bun, amabil, la frumos și la adevăr. Derulează-ți viața și oprește-te la amintirile frumoase și la emoțiile sănătoase și trăiește-le din nou. Privește la acea seara în care ai fost cel mai emoționat. Amintește-ți de mângâierea spontană pe care ai primit-o. Bucură-te din nou de liniștea pe care ai cunoscut-o, gândește și trăiește binele. Acolo, în mintea ta sunt păstrate toate imaginile. Doar tu decizi pe care merită să le retrăiești!
Mulțumiri lui Oscar Gonzalez[1].


[1] Humberto A. Agudelo C., Vitamine zilnice pentru suflet, vol. 4, ed. Pauline, București, 2004, P. 73-74.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Cuvântul Ortodox

Cuvântul Ortodox

Sinpro

Sophia.ro

Elefant.ro

Totalul afișărilor de pagină