Bine ați venit!

Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeu nostru, binecuvintează cu binecuvântarea Ta cea cerească pe toți cei ce vor citi acest blog. Deschide-le lor inima ca să înțeleagă cuvintele din el. Ferește-i de toată rătăcirea și Te preamărește în viața lor, făcându-i instrumente ale voinței Tale sfinte.

Faceți căutări pe acest blog

!!!Important!!!

Acest blog reprezintă strict părerile mele.
Orice asociere între numele meu și documentele oficiale legate de ora de Religie (lecții, fișe, manuale, programe școlare etc) sau cu acțiunile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române sau ale Arhiepiscopiei Timișoarei ori ale Școlii Gimnaziale Satchinez nu-și are menirea. Aceste instituții nu pot fi responsabile pentru postările mele și nici trase la răspundere!
Unele din materiale de pe blog (filme și cărți) sunt descărcate de pe internet (Scribd sau alte site-uri) și au caracter informațional.

miercuri, 23 septembrie 2015

Mitropolitul Banatului se află în zonele Moravița și Lunga, pentru a pregăti comunitățile să ajute eventualii refugiațiMitropolitul Banatului se află în zonele Moravița și Lunga, pentru a pregăti comunitățile să ajute eventualii refugiați

IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, s-a deplasat,marți, în zonele Moravița și Lunga, pentru a pregăti lăcașele de cult să ajute refugiații, dacă aceștia vor veni.
„Vrem să dăm un mesaj locuitorilor din zonele acestor campusuri de primire a lor (de la Moravița și Lunga, n.r.), să-i liniștim că acești oameni care vor veni nu vor locui cu miile în satul lor, ci sunt în tranzit și să putem fi de folos 'la miez de noapte'. 
Pentru că, pe lângă bărbați puternici, vor fi și biete femei, mame cu copii, iar la miezul nopții e mai greu ca autoritățile să aibă un ceai și o bucată de pâine. Și atunci, am vorbit cu preoții din anumite localități să tragă clopotul și să adune sfânta biserică și toată lumea să meargă să ajute, să dăm dovadă de oameni civilizați, de oameni care ajută pe cineva, pentru că totul va dura zile, nu ani”, a declarat marți, pentru Agerpres, Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan. 
De asemenea, Mitropolitul a mai declarat că a identificat în Timișoara o hală unde, dacă va fi nevoie, vor fi adunate ajutoare — haine și alimente, Mitropolia fiind deja pregătită pentru a le putea depozita, iar apoi, prin parohiile și prin preoții care sunt în zona de graniță, să le poată distribui. 
„Acesta este programul meu, de la ora 7.00 la 24.00, de cercetare a comunităților de pe frontieră, care sunt într-o posibilă așteptare de migranți”, a adăugat Mitropolitul Ioan Selejan. 
În aceste deplasări, ÎPS Ioan Selejan va fi însoțit de președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin. 
„Împreună cu Mitropolitul plecăm la mănăstirile din zona Lunga și Moravița, pentru că ÎPS Ioan Selejan vrea să-i pună 'în priză' și pe cei din mănăstiri, întrucât cei de acolo pot avea foarte rapid un ceai, un sandvici și pot să le și distribuie, dacă avem o prezență inopinată de refugiați, în miez de noapte. Au pregătite și niște haine (...), care vor fi puse la dispoziție la unitățile de lângă cele două locații, Moravița și Lunga", a afirmat Titu Bojin. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Cuvântul Ortodox

Cuvântul Ortodox

Sinpro

Sophia.ro

Elefant.ro

Totalul afișărilor de pagină