Bine ați venit!

Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeu nostru, binecuvintează cu binecuvântarea Ta cea cerească pe toți cei ce vor citi acest blog. Deschide-le lor inima ca să înțeleagă cuvintele din el. Ferește-i de toată rătăcirea și Te preamărește în viața lor, făcându-i instrumente ale voinței Tale sfinte.

Faceți căutări pe acest blog

!!!Important!!!

Acest blog reprezintă strict părerile mele.
Orice asociere între numele meu și documentele oficiale legate de ora de Religie (lecții, fișe, manuale, programe școlare etc) sau cu acțiunile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române sau ale Arhiepiscopiei Timișoarei ori ale Școlii Gimnaziale Satchinez nu-și are menirea. Aceste instituții nu pot fi responsabile pentru postările mele și nici trase la răspundere!
Unele din materiale de pe blog (filme și cărți) sunt descărcate de pe internet (Scribd sau alte site-uri) și au caracter informațional.

luni, 20 aprilie 2015

Programe și site-uri de ajutor în activitatea didactică. (Crearea de jocuri online). Rebus, cuvinte încrucișate, crearea de itemi, amestecare de cuvinte etc.

Programe și site-uri de ajutor în activitatea didactică.
(Crearea de jocuri online).
Rebus, cuvinte încrucișate, crearea de itemi, amestecare de cuvinte etc.
           
La adresa: http://www.discoveryeducation.com//free-puzzlemaker/index.cfm?campaign=flyout_teachers_puzzle găsim numeroase găsim opțiuni pentru a crea: criptograme, cuvinte încrucișate, labirinturi, fraze ascunse, mesaje ascunse, căutare de cuvinte etc. Aceste jocuri pot fi salvate de regulă ca și .pdf, iar la o simplă căutare pe google.ro putem găsi site-uri care să transforme .pdf în .jpg (imagine): http://pdf2jpg.net/ sau în word https://www.pdftoword.com/. De asemenea, există numeroase progrămele care pot fi instalate în PC care pot să facă transformări. După transformare imaginile pot fi introduse în word și se pot crea fișe de lucru.
            La adresa https://crosswordlabs.com/ putem să realizăm într-un mod simplu cuvinte încrucișate. El pot fi salvate ca .pdf sau word. Pot fi imprimare ușor sau share-uite pentru a fi rezolvate on-line. Site-ul este gratuit, rapid și ușor.
            La următoare adresă găsim progrămelul gratuit și simplu Hotpotoes https://hotpot.uvic.ca/index.php#downloads care include șase opțiuni, permițându-vă să creați jocuri interactive și teste cu tipuri de itemi cu alegere multiplă, scurt-răspuns, amestecare de cuvinte, cuvinte încrucișate, și jocuri de potrivire/comanda de cuvinte. Exercițiile pot fi exportate pentru word sau direct e o platformă online. Hot Potatoes este freeware, și poate fi  folosi pentru orice scop sau proiect.  P.S Are o interfață în limba română.
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Cuvântul Ortodox

Cuvântul Ortodox

Sinpro

Sophia.ro

Elefant.ro

Totalul afișărilor de pagină