Bine ați venit!

Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeu nostru, binecuvintează cu binecuvântarea Ta cea cerească pe toți cei ce vor citi acest blog. Deschide-le lor inima ca să înțeleagă cuvintele din el. Ferește-i de toată rătăcirea și Te preamărește în viața lor, făcându-i instrumente ale voinței Tale sfinte.

Faceți căutări pe acest blog

!!!Important!!!

Acest blog reprezintă strict părerile mele.
Orice asociere între numele meu și documentele oficiale legate de ora de Religie (lecții, fișe, manuale, programe școlare etc) sau cu acțiunile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române sau ale Arhiepiscopiei Timișoarei ori ale Școlii Gimnaziale Satchinez nu-și are menirea. Aceste instituții nu pot fi responsabile pentru postările mele și nici trase la răspundere!
Unele din materiale de pe blog (filme și cărți) sunt descărcate de pe internet (Scribd sau alte site-uri) și au caracter informațional.

joi, 5 martie 2015

Tinerii noștri din Biserică?!

 Tinerii noștri din Biserică?!


Oare acest autor neoprotestant are dreptate? Oare aceste cuvinte se pot aplica și la grupurile de tineri ale ortodocșilor? Eu am câteva semne de întrebare?!
Demascarea superiorității
            […] grupurile noastre de tineri sunt pline de tineri care se cred neprihăniți și care sunt egoiști. În cele mai multe dintre cazuri, această realitate tinde înspre apatie. Când tinerii stagnează în călătoria lor spirituală și nu-L mai caută cu atâta ardoare pe Creatorul lor, pierd legătura apropiată cu Cel care îi poate schimba dinspre interior spre exterior. Efectul normal este că ei încep să neglijeze problemele interiorului lor și se concentrează asupra realizărilor exterioare, rezultatul fiind dobândirea unei aroganțe care îi convinge că se descurcă destul de bine în viața spirituală prin comparație cu alții. De aici începe procesul de eroziune spirituală. Credința tinerilor are de suferi și, în consecință, scade eficiența mărturiei lor în lume […]
Lipsa roadelor spirituale. Deoarece tinerilor care se consideră sfinți le lipsește în multe cazuri compasiunea și pentru că gândesc mai mult la ei înșiși, nu au roade spirituale în contactele lor cu alții. Egoismul le domină inimile și lucrurile care nu-i afectează direct nu sunt importante pentru ei. Ei cred că, datorită deciziei lor de a fi creștini, ascultarea de porunca lui Isus (Iisus) de a evangheliza nu înseamnă să stabilească relații de prieteni cu cei din lume, lucru care nu este demn de valoarea lor (desigur, decât în cazul în care au beneficii de pe urma „evanghelizării”, cum ar fi să-i impresioneze pe alții sau să întâlnească un băiat atractiv sau o fată frumoasă).
În plus, acești tineri au o capacitate incredibilă de a-și folosi negativitatea pentru a creat un „balon” exclusivist în jurul lor, care îi izolează de cei considerați imperfecți. Spiritul lor critic îi face greu de suportat (Proverbele 13:10 [Pilde 13, 10], ne învață că mândria naște certuri) și, în cele din urmă, oamenii vor evita cercurile unde se învârt acești tineri. Din acest motiv multe grupuri de tineri din biserici nu reușesc să-i determine pe tinerii care vin pentru prima dată să revină la întâlnirile lor[1].


[1] Sean Dunn, Plictisit de Dumnezeu. Cum pot părinții și învățătorii să învingă apatia adolescenților, trad. Verlan Octavian, Noua Speranță, Timișoara, 2012, pp. 21-23.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Cuvântul Ortodox

Cuvântul Ortodox

Sinpro

Sophia.ro

Elefant.ro

Totalul afișărilor de pagină