Bine ați venit!

Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeu nostru, binecuvintează cu binecuvântarea Ta cea cerească pe toți cei ce vor citi acest blog. Deschide-le lor inima ca să înțeleagă cuvintele din el. Ferește-i de toată rătăcirea și Te preamărește în viața lor, făcându-i instrumente ale voinței Tale sfinte.

Faceți căutări pe acest blog

!!!Important!!!

Acest blog reprezintă strict părerile mele.
Orice asociere între numele meu și documentele oficiale legate de ora de Religie (lecții, fișe, manuale, programe școlare etc) sau cu acțiunile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române sau ale Arhiepiscopiei Timișoarei ori ale Școlii Gimnaziale Satchinez nu-și are menirea. Aceste instituții nu pot fi responsabile pentru postările mele și nici trase la răspundere!
Unele din materiale de pe blog (filme și cărți) sunt descărcate de pe internet (Scribd sau alte site-uri) și au caracter informațional.

marți, 17 februarie 2015

Sărbătoarea Nașterii Domnului în Pakistan Biserica sf. Serghie de Radonej, Sargodha(Pakistan)


Sărbătoarea Nașterii Domnului în Pakistan

Biserica sf. Serghie de Radonej, Sargodha(Pakistan)

         Cu binecuvântarea Înaltului Mitropolit Hilarion, Întâiul Stătator, Ierarh al Bisericii Ortodoxe a Rusiei din Exterior  (ROCOR), Arhiepiscop în America de Est și New York. În ziua de 7 ianuarie 2015 credincioșii ortodocși din Pakistan au sărbătorit Nașterea Domnului după tradiția și credința Bisericii Ortodoxe Ruse. Credincioșii au participat cu mare bucurie și evlavie la slujbă într-un număr mare la Slujba Nașterii Domnului din Pakistan.
Pentru prima oara Biserica Misionar-Ortodoxă sf. Arhanghel Mihail a împărțit daruri de Crăciun. Doresc să le mulțumesc , prin această cale, din toată inima tuturor celor cu inimă mare care au contribuit cu generozitate pentru strângerea cadourilor de Crăciun; pachete cu haine groase dăruite văduvelor și copiilor. Fie ca Binecuvântarea Maicii Domnului  să-i măntuiască pentru grija lor!
De asemenea , doresc să-I dau Slavă Domnului , deoarece am avut bucuria de a avea alături în jur de 250 de ortodocși și aproape 60 de catehumeni la sf. Liturghie primind binecuvântare din partea preotului.
        Îi mulțumesc cu recunoștiință Eminenței Sale, Mitropolitului Hilarion, care ne-a împărtășit un special mesaj pastoral pentru Nașterea Domnului mulțumindu-ne și trimițându-ne recunoștință față de Comunitatea Ortodoxă din Pakistan ( ROCOR).
        Asemenea celorlalte Biserici ,în ziua de 25 decembrie , tinerii parohiei sf. Serghie plini de râvnă și cu ardoare au împodobit Biserica cu decorații specifice Crăciunului( panglici, stegulețe, globuri, bannere).
         În timpul sf. Liturghi sărvârșite în ziua de Crăciun s-au rostit rugăciuni speciale pentru pacea creștinilor de pe teritoriul Pakistanului ,a Orientului Mijlociu și a altor zone afectate. De asemenea, ne-am rugat pentru sănătatea Eminenței Sale, Patriarhul Kirill a Rusiei și al Moscovei, pentru Eminența Sa, Mitropolitul Hilarion ; Întâiul Stătător al Bisericii Ruse din Exterior, pentru clerul orthodox și pentru toți credincioșii ortodocși din toată lumea.  Masa festivă de prânz a fost servită alături de credincioși.
             Misiunea Ortodoxă din Pakistan,  fundată și susținută de Biserica Ortodoxă Rusă din Exterior în anul 2011 acum este în plină înflorire sub providența Divină a Maicii Domnului și a Mântuitorului , alături de protecția sf. Arhangheli Mihail si Gavriil.  În acești 4 ani de existență am muncit și provăduit și predicat cu devotare Sfânta Tradiție Ortodoxă în Pakistan chiar dacă veniturile noastre sunt aproape inexistente. Nu avem un spațiu al nostru pentru misiune, pe care să-l alocăm slujirii ci slujim sf. Liturghie și sf. Sărbători sub cerul liber, sub un cort.
Cu umilință vă cer:
            Cu voia Domnului ne-am propus ca anul 2015 să fim capabili să cumparăm o bucată de pământ și să construim PRIMA Biserică Ortodoxă( Rusă) în Pakistan, de asemenea, dorim  construirea unei școli ortodoxe pentru copiii ortodocși și nu numai. Cu dăruire și devotament mă rog Domnului să ne binecuvinteze prin generozitatea oamenilor inimoși pentru a duce la sfârșit acest proiect sacru. Fie ca rugaciunile Maicii Domnului să ne mântuiască pe toți!
Pentru întrebări legate despre Biserica Ortodoxă din Pakistan, cu căldură vă las adresa mea de contact: fr.joseph.rocpk@gmail.com
(Trad. Ele. R.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Cuvântul Ortodox

Cuvântul Ortodox

Sinpro

Sophia.ro

Elefant.ro

Totalul afișărilor de pagină