Bine ați venit!

Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeu nostru, binecuvintează cu binecuvântarea Ta cea cerească pe toți cei ce vor citi acest blog. Deschide-le lor inima ca să înțeleagă cuvintele din el. Ferește-i de toată rătăcirea și Te preamărește în viața lor, făcându-i instrumente ale voinței Tale sfinte.

Faceți căutări pe acest blog

!!!Important!!!

Acest blog reprezintă strict părerile mele.
Orice asociere între numele meu și documentele oficiale legate de ora de Religie (lecții, fișe, manuale, programe școlare etc) sau cu acțiunile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române sau ale Arhiepiscopiei Timișoarei ori ale Școlii Gimnaziale Satchinez nu-și are menirea. Aceste instituții nu pot fi responsabile pentru postările mele și nici trase la răspundere!
Unele din materiale de pe blog (filme și cărți) sunt descărcate de pe internet (Scribd sau alte site-uri) și au caracter informațional.

sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Eu nu sunt Chcharlie/Eu sunt Malala - Laurențiu Dumitru


Eu nu sunt Chcharlie/Eu sunt Malala
Laurențiu Dumitru

O tânără, Malala Yousafzai, luptă PENTRU educație și este împușcată de talibani. Pe de altă parte o revistă de satiră și umor tembel se încăpățânează să batjocorească credința celor FĂRĂ educație cu imbolduri vădite spre violență și terorism.
Vă rog, fiți atenți la nuanțe... Nu apară nimeni terorismul atunci când incriminează excesul de prostie al celor de la CH. Cei ce zic că "și-au cautat-o" înțeleg mecanismul celor întâmplate, nu spun în fapt că jurnaliștii meritau să moară... ci DOAR că era previzibil că se va ajunge aici având în vedere antecedentele (9/11, 2005 Londra etc.). E cumplit ce s-a întâmplat și se întâmplă încă...
Cei ce atrag atenția că nu așa se rezolvă lucrurile au mare dreptate... Am citit multe lecții de bună purtare pt teroriști în ultimele zile, deși nu cred că aceia îi au în liste, ca să citească... Ați văzut teroriști care să-și caute dreptatea în tribunale?
În contextul acesta febril mi se pare periculos să aperi dreptul jurnaliștilor de a pune gaz pe foc în numele unei pretinse libertăți de a aduce oricui calomnii. În România, artic. 30 (6) din Constituție stipuleaza: "Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine". Nu știu exact cum sună asta în legislația franceză... Dar ce apărăm de fapt cu Je suis Charlie?
În Romania nu ai voie sa spui nimic rău de holocaust si nu există totuși niciun pericol criminal în sensul ăsta...
Cine poate garanta că Charlie Hebdo mergând înainte în același ton (căci se dorește renașterea ei din cenușa "martirajului pt libertate") nu va duce la alte și alte atentate???... Și când te gândești că însuși președintele francez le-a atras atenția asupra exceselor.
Despre "Eu sunt Malala. Povestea fetei care a luptat pentru educație și a fost împușcată de talibani" găsiți detalii la link: http://goo.gl/UuKd2k.
Sursa: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=764163190304422&set=a.106032779450803.15073.100001322431295&type=1&fref=nf
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Cuvântul Ortodox

Cuvântul Ortodox

Sinpro

Sophia.ro

Elefant.ro

Totalul afișărilor de pagină