Bine ați venit!

Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeu nostru, binecuvintează cu binecuvântarea Ta cea cerească pe toți cei ce vor citi acest blog. Deschide-le lor inima ca să înțeleagă cuvintele din el. Ferește-i de toată rătăcirea și Te preamărește în viața lor, făcându-i instrumente ale voinței Tale sfinte.

Faceți căutări pe acest blog

!!!Important!!!

Acest blog reprezintă strict părerile mele.
Orice asociere între numele meu și documentele oficiale legate de ora de Religie (lecții, fișe, manuale, programe școlare etc) sau cu acțiunile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române sau ale Arhiepiscopiei Timișoarei ori ale Școlii Gimnaziale Satchinez nu-și are menirea. Aceste instituții nu pot fi responsabile pentru postările mele și nici trase la răspundere!
Unele din materiale de pe blog (filme și cărți) sunt descărcate de pe internet (Scribd sau alte site-uri) și au caracter informațional.

luni, 5 ianuarie 2015

Dincolo de fizicDincolo de fizicMoses Mendelssohn, bunicul cunoscutului compozitor german, era departe de a fi frumos. Pe lângă faptul că era cam mic de statură, avea o cocoașă grotescă. Într-o zi, a vizitat un vânzător din Hamburg care avea o fată frumoasă, pe nume Frumtje.
Moses s-a îndrăgostit nebunește de ea, dar fata respingea aspectul lui diform. La plecare, Moses și-a făcut curaj și a urcat scările până la etajul unde se afla camera frumoasei tinere, pentru a avea o ultimă ocazie de a vorbi cu ea. Era atât de frumoasă, iar pe Moses îl durea atât de tare faptul că ea îl displăcea profund. După mai multe încercări de a vorbit cu ea, a întrebat-o timid: „Crezi că nunțile se fac în cer?” „Da, a răspuns ea privind în jos. Și tu...?”
„Da, cred, a răspuns. Vei vedea. În cer, de fiecare dată când un copil se naște, Domnul anunță cu ce fată se va căsători. Când eu m-am născut, mi-a fost arătată viitoarea soție. Atunci Dumnezeu a zis: Dar soția ta va fi cocoșată. Chiar în acel moment, am exclamat: Oh, Doamne, o femeie cocoșată ar fi o tragedie, dă-mi mie cocoașa și îngăduie ca ea să fie frumoasă...”. atunci Frumtje a ridicat privirea care mai apoi s-a adâncit în ochii lui Moses, și o adâncă amintire o tulbură. Întinse mâna spre Moses. După un timp, a devenit soția lui.
E bine să reflectăm puțin la toate acestea. De multe ori, prejudecățile pe care le avem atunci când trăim sau ne aflăm în prezența unei persoane diferite de noi, ne împiedică să înțelegem și să trăim dragostea. Astăzi acționează altfel și vei vedea[1].


[1]Humberto A. Agudelo C., Vitamine zilnice pentru suflet, vol. 3, trad.: Simona Tănăsescu, ed. Pauline, București, 2004, P. 29-30.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Cuvântul Ortodox

Cuvântul Ortodox

Sinpro

Sophia.ro

Elefant.ro

Totalul afișărilor de pagină