Bine ați venit!

Doamne Iisus Hristoase, Dumnezeu nostru, binecuvintează cu binecuvântarea Ta cea cerească pe toți cei ce vor citi acest blog. Deschide-le lor inima ca să înțeleagă cuvintele din el. Ferește-i de toată rătăcirea și Te preamărește în viața lor, făcându-i instrumente ale voinței Tale sfinte.

Faceți căutări pe acest blog

!!!Important!!!

Acest blog reprezintă strict părerile mele.
Orice asociere între numele meu și documentele oficiale legate de ora de Religie (lecții, fișe, manuale, programe școlare etc) sau cu acțiunile oficiale ale Bisericii Ortodoxe Române sau ale Arhiepiscopiei Timișoarei ori ale Școlii Gimnaziale Satchinez nu-și are menirea. Aceste instituții nu pot fi responsabile pentru postările mele și nici trase la răspundere!
Unele din materiale de pe blog (filme și cărți) sunt descărcate de pe internet (Scribd sau alte site-uri) și au caracter informațional.

miercuri, 25 decembrie 2013

Rugăciune la Naşterea Domnului


Rugăciune la Naşterea Domnului

Astăzi se sfârşesc proorociile, astăzi se face marea taina prin care Dumnezeu-Fiul se naşte ca prunc omenesc. Astăzi se începe mântuirea lumii: Pământul îl primeşte în peşteră, în loc de palate bogate şi frumoase pustiul îi oferă ieslea în loc de leagănul cel scump. Dumnezeu le primeşte cu smerenie pe toate ca să ne înveţe şi pe noi smerenia care este baza mântuirii. Se coboară Dumnezeu Cuvântul, nedespărţit de Tatăl şi de Duhul Sfânt, să înveţe omenirea cum trebuie să ducă viaţa noastră pe pământ, care este data fiecăruia numai ca să se pregătească pentru cea veşnică şi fericită; Dănţuieşte lumea astăzi, măreşte cu îngerii şi păstorii pe cel ce S-a arătat Prunc azi, Dumnezeul cel înainte de veci. Iisuse, Pruncule Preasfinte, Cel ce ai împodobit cerul cu stele, cel ce ţii cu mâna toate marginile pământului, arată-Ţi mila Ta cea mare nouă, celor ce cu dragoste şi credinţă cinstim Naşterea Ta cea minunată şi, închinându-ne scutecelor Tale, cu recunoştinţă Îţi strigăm: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, şi pe pământ pace, între oameni bunăvoire!” Amin[1].


[1] Rugăciune dintr-unul din Acatistele Naşterii Domnului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly

Cuvântul Ortodox

Cuvântul Ortodox

Sinpro

Sophia.ro

Elefant.ro

Totalul afișărilor de pagină